2019. június 30. 00:03 - Wittigen

Mágikus bestia: Csontrém

A Fogtündér vagy Csontrém egy az emberek életébe is átszivárgott lény, mely beépült az ő mesevilágukba, habár ezek a lények koránt sem olyan aranyosak, és végképp nem hagynak pénzérméket a gyerekek párnája alatt. A Fogtündér nevet az emberek ragasztották rá a fajra, de az eredeti név sokkal inkább jellemzi ezeket a pöttöm bestiákat: Csontrém. 

(Tudtukon kívül Mike Mignola és Guillermo del Toro tökéletes vizuális ábrázolást adtak a lényről. Olyannyira pontosat, hogy a Misztikum ügyi hatóság nyomozni kényszerült az ügyben.)

Rendszertanilag semmi közük nincs az Hajnal béli kis társaikhoz. Értelemmel nem rendelkező lények, életmódjuk hasonló a méhekéhez. Kicsi, holló fekete testű, éles fogazatú besték, melyek rajokban élnek. Egy ilyen boly megpróbál magának egy csontokban gazdag élőhelyet találni, mely általában egy elhagyatott temető vagy ghoul tanya. A rendesen letelepedett rajok nem igen okoznak gondot, ellenben a vad tömörülésekkel. Előfordul, hogy egyes rajok nem találnak maguknak megfelelő otthont, territoriális viselkedésük miatt gyakoriak a harcok, és a vesztes boly kénytelen szárnyat bontani, ilyenkor beszélhetünk vándor rajokról, melyek agresszívek, és bárkire rátámadnak.  Elsődleges táplálékuk a csont, az abban rejlő kálcium tartalom miatt. Ehhez ghoulokból vagy temetőkből viszonylag könnyen hozzájutnak (történetek szólnak arról, hogy néha tényleg loptak gyermek fogakat, de ezek eddig nem nyertek igazolást). Amennyiben egy vándorrajról van szó, úgy a táplálékot jelentő csontot akár élő, tudatánál lévő személyből is kikaparják.

Ismert nevek: Fogtündér (emberi) Csontrém/Velőfaló (hivatalos mágikusrendszertani besorolás)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadasztekercsek.blog.hu/api/trackback/id/tr9714918432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása