2019. december 26. 14:45 - Wittigen

Mágikus faj: Varázsvérűek avagy Boszorkányok és Boszorkánymesterek

Sok játék és fantasy könyv foglalkozik boszorkányokkal és boszorkány mesterekkel, de teszik azt félsikerrel. Nos tévedni emberi dolog, íme hát a valóság a Varázsvérűekről.

Valójában mind a boszorkány és a boszorkány mester egy nagyobb gyűjtő fogalom, a varázsvérűek további tagozódásai. Boszorkányok hagyományosan a nő varázsvérűek megnevezése, míg a boszorkánymester a férfiakat takarja. Külsőre minden varázsvérű átlagos embernek tűnhet, de mégis van némi elváltozás egy normális varázstalan emberhez képest. A nőknél 18 éves korukban a szemük írisze élénksárgára változik, a férfiaknál azonban  a szemszín változás melett 17 éves korukban őszülés kezdődik meg, mely 18 éves korukra megy végbe teljesen. 

A boszorkányokban/mesterek mind a 7 lehetséges mágia ághoz konyítanak valamicskét, azonban  1 a 7 lehetséges típusból erősebben manifesztálódhat a varázsvérű személyben. A 7 ág a következő:

  • Időjárás mágia
  • Védelmező bűbájok
  • Elemi mágia
  • Nekromancia
  • Dalmágia
  • Erősítő varázslatok
  • Gyakorlati mágia

Időjárás mágia:  Képesek az időjárást befolyásolni, és időjárási jelenségeket, mint szél, eső, köd, hőmérséklet változás stb előidézni. Fontos azonban, hogy villámot nem tudnak egyenesen megidézni (az az elemi mágiát űzők asztala), azonban a villámok létrejöttéhez szükséges feltételeket elő tudják idézni, de irányítani ekkor sem tudják. Így erre csak a legvéégső esetben hagyatkoznak, ugyanis könynen megeshet, hogy az előidézőt csapja meg a villám>

Védelmező bűbájok: mentális és fizikai pajzsok létrehozása, mágia elleni védelem és ehhez hasonlók>

Elemi mágia: Elemi mágia harci mágiaforma. Villámok, tűz, víz, föld megidézése valamilyen formában, hogy támadásra/cédekezésre használhassák fel.

Nekromancia: Nekromanciával főként növényeket és állatokat tudnak visszahozni élöhalottként. Extrém esetben embert is vissza lehet hozni így, de ahhoz rengeteg varázserő kell, és még akkor is csak kevés ideig tarható fent a varázslat. A feltámasztáson kívül csontokkal, szervekkel, hasonló maradványok felhasználásával tudnak szertartásokat véghez vinni, amikkel az élőket megfigyelhetik, bánthatják, hasonlók.

Dal- és zenemágia: Általában hangon/zenén keresztüli hipnózis, patokinézis (érzelmek ráerőltetése másokr>), hasonló befolyásolásra teszi képessé művelőjét. Hatása dallamtól, ritmustól, szövegtől függően változik.

Erősítő varázslatok: hasonló a Védelmező bűbájokhoz, csak a szöges ellentéte. Nem védő varázslatok, hanemmerősítő varázslatok.

Gyakorlati mágia: különféle szertartásokat és, bájitalokat takar, melyekhez mindenképpen mágia szükségelteti az ő asztaluk. Fontos megjegyezni azonban, hogy Horváth Noémi életbentartásánál alkalmazott mágia nem az ő területük, azonban egy életed végéig tartó balszerencse felrakása már sokkal inkább.

Thuránszky család Hegedüs család Novák család Jónás család

 

4 nagy családot taranak számot, Thuránszky - Arany Főnix, Hegedüs - Zafír Sárkány, Novák - Smaragd Vivern, Jónás - Fehér Liliom. Azonban a varázsvérű társadalomnak van egy keveset emlegetett árnyoldala (mert ekvesen élik meg, hogy mesélhessenek róla). Nem sok tisztavér mánia nézetű faj van az elfeken kívül, de a boszorkány mesterek talán a legrosszabbak. Több, mint 400 éve a hatalom az Arany Főnix család kezében öszpontosul,ez jelenleg Thuránszky Ferenc és Asztrid a irányítják a faj ügyes bajos dolgait egészen véletlenül 400 éves az a rendelkezés is, miszerint tilos más fajjal keveredni. Ennek oka egy 400 évvel ezelőtti, már a múlt homályába vesző esemény. Kezdetben csak a keveredés volt tiltott, ez torzult 400 év alatt a fajtiszta mániára. A "rendet" az Ezüst karom rend segítségével tartják fent, mely inkább nevezhető láthatatlan terrronak.

Fattyak helyzete ebben a társadalomban

Ahogy az már kiderült, a faj kiciskét extrém módon próbálja megőrizni tisztaságát. Egy fatty nemzése vagy kihordása egyenértékű egy halálos ítélettel. A nemző vagy a kihordó eltávolításának folymata mindig egy levéllel kezdődik, mely megjelöli a "vétet" elkövető boszorkányt/boszorkánymestert, amit az Ezüstkarom rend lekövet, és megöli a személyt. Noha e metódus könnyen kicselezhető, ha nem boszorkánymester nyitja ki a levelet. Amenyiben az utódon kívül nem ütközik ki, hogy varázsvérű lenne, illetve a megölt boszorkány/mester partnere nem tud sokat, úgy a csonka családot békénhagyják. Azonban, ha a partner sokat tudna, vagy a gyerek örökölné a géneket, akkor befejezik a "félbehagyott" munkát. 

Többen nem hajlandóak támogatni ezt a nézetet, és megtagadják az Ezüst karom rendet, ezek a varázsvérűek a saját házuk címere mellett valamilyen formában hordják a Fekete Főnixet. A Fekete Főnix eredete a Thuránszky családra vezethető vissza, kik a vétkező rokonokat kiégetik a családfáról, őket szinbolizálja a Fekete Főnix, mely ezáltal a passzív és aktív ellenállás jelképévé vált, szimbolizálva azt, hogy a régi szabályok porából egy új kel életre. Ez a fekete főnix egyben szimbóluma a félboszorkány mestereknek létrehozott iskolának a Hamvak Akadémiájának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadasztekercsek.blog.hu/api/trackback/id/tr7515239168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása