2019. július 02. 21:01 - Wittigen

Mágikus faj: Vérfarkas

Alapvetően a normális emberek történet világába sok mágikus lény talált magának helyet több kevesebb sikerrel (lásd Csontrém), kettő azonban mégis kiemelkedik közülük: a vámpírok és a vérfarkasok. Jelen tekercsünkben az utóbbival foglalkozunk. Az emberi szórakoztató iparának köszönhetően kialakultak durva tévedések e fajjal kapcsolatban. Vegyük példának a vérfarkasok és vámpírok örökös háborúját, a kötelező teliholdas átalakulást, illetve azt, hogy minden 10. percben le kell venniük a pólójukat. 

A vérfarkasok 3 válfajra bonthatóak. Alfa, falkatag, és kóbor, mindegyik változat a saját maga tulajdonságaival. Azt, hogy mivé válik egy megfertőzött, azt kizárólag az alany személyisége dönti el.

  • Alfa: Vezetőnek születik, és falka nélkül megőrülhetnek. Ez egy annyira erős ösztön, hogy teli hold idején átváltozáskor elveszíti a fejét és falkát szerez magának. 2 alfa nem fér meg egy falkában. Az ilyen, amúgy is ritka esetekben a két falka megmérkőzik egymással, és az erősebb a gyengébbet maga alá kényszeríti, és az behódol. Átváltozáskor elveszti a színes látás képességét, de cserébe felerősödnek az állati ösztönök, többek között a szaglás és a falka ösztön (nélkülük elveszettnek érzi magát). Társas lényeknek tekinthetőek, így az alfa kötődik a falkájához, ahogy a falka is hozzá. Ebből kifolyólag egy alfa ereje a falkájától is függ. Amennyiben a falkát veszély fenyegeti, úgy az alfa minden tőle elkövethetőt megtesz annak érdekében, hogy a veszély elháruljon. Ez egyes esetekben az arra érzékeny fajoknál azzal jár, hogy a vérfarkas körül látják a megváltozott aurát.
  • Falkatag: A falkatagok az alfa nélkül töltött hosszú idő után szintén megőrülhetnek, de ellentétben az Alfával, ők nem fognak, és nem is tudnak falkát fertőzni maguknak. Az alfa szavának feltétlen engedelmességgel viseltetnek.
  • Kóborok: A kóborok a falkatagok és az alfák sajátos keverékei. Tudnának maguknak falkát fertőzni, de jobban kedvelik a magányt. Míg a falkatagok kötelesek engedelmeskedni egy alfának, egy kóbor nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja az alfa parancsait. 

Általános faji jellemzők

Szőrszínük megegyezik hajuk és egyéb szőrzetük színével. Ez magába foglalja a Tündérek saját faji képességét, az állapot függő hajszín váltást is. A tündér-vérfarkas hibridek érzelmétől függ a bundájuk színe. Bármelyik alakjukban arany a szemük, ez alól kivételt képeznek az esetleges vérfarkas-vámpír hibridek azzal a kiegészítéssel, a vámpírrá változtatott vérfarkasoknak csak addig vörös a szeme, míg frissen táplálkoztak, náluk nincs meg az egy éves fix vörös szemű periódus (mely a fiatal vámpíroknál sajátossága).  Minden vérfarkasnak 3 alakja van, mely változtatásához nincs szükség teliholdra, pusztán megfelelő szabad akaratra.

  • Részleges: az első átalakulás, ahol még csak adott testrészek alakulnak át. Pl farok nő, fülek, karmok, fogak, és egy picit több szőr. Későbbiekben ez önszántából is választható átalakulási alak, DE született vérfarkasnál kötelező a három lépcsős első átalakulás, részleges-harci-teljes, azonban fertőzött vérfarkasnak (értsd, akit megharaptak) esetén csak harci átalakulás fog bekövetkezni az átalakulásának estéjén). Emberi tudat megmarad.
  • Harci: A félig ember félig farkas állapot, a tudat elveszik, és az agresszió szintje megemelkedik. Nincs kibúvó, nincs enyhítő faji tulajdonság. Az első átváltozásánál fokozottan figyelni kell bárki tetteire, nehogy vérfarkas nem létező agyát elönts a szar. Ha ilyen állapotban van, és te hozzá akarsz érni a választottjához, akkor automatikusan támad. Kinézet: két lábon álló, döntő többségében farkasnak kinéző alak, az izomtömeg jelentősebben megnő, hosszú karmok veszik át a kéz helyét.
  • Teljes: Teljes farkas, az emberi tudat megmarad, de az állati ösztönök is csatlakoznak. Effektíve állat, ha sokáig ebben az állapotban maradnak, az állati ösztönök felülkerekednek rajtuk és megvadulhatnak. Az átváltozás megtörténhet egy erős érzelem hatására, és kihatással van a teljes átalakult farkas érzelmi állapotára. Ha szomorú akkor pöttömke lesz, ha dühös, akkor jóval nagyobb, mint a természetben megtalálható társai. 

Első átváltozás: született vérfarkasnál (legalább az egyik szülő vérfarkas kell, hogy legyen) a ifjonc mind a 3 állapoton át kell, hogy essen, 14 éves kora környékén, de előfordulhat, hogy később A folyamat elkezdődésének egyik jele a megemelkedett testhőmérséklet, és a szórványos arany pöttyök az íriszben. Az aki nem természetes úton vállt vérfarkassá (értsd megharapták) az azonnal a harci alakot fogja felvenni.,

Minden faj húsa/testnedve/vére rendelkezik befolyásoló képességgel hat arra vérfarkasra, aki kap belőle.

Ismert hatások:

  • Vámpírvér - felfűtött szexuális vágyak, gyorsabb gyógyulás
  • Szukkubbusz/inkubbusz hús - felfűtött szexuális vágyak
  • Gorgó - gorgóméreg elválasztás indul be
  • Jég elementál - testhőmérséklet lesik
  • Arachna - pókvégtagok növesztése

Ghoullá válás: a vérfarkasok nem lehetnek ghoulok semmilyen formában, immúnisak arra az anyagra, ami az emberek húsában van.

"Első látásra szerelem"

Bármennyire is hangozzék lehetetlennek, minden fajnál megvan az “első látásra szerelem” fogalma, azonban a vérfarkasok azonnal és erősebben érzik ezt a kötődést. I  Amennyiben az így kijelölt személy nem őket választja, úgy bele is őrülhetnek a ténybe, mert ők nem fognak más párt keresni, még akkor sem, ha lenne erre lehetősége. Amennyiben egy vérfarkasnak "berögzül" egy személy, akkor azon személy irányába territoriálissá válik, és minden lehetséges kihívót elüldöz, akkor is, ha a neki berögzült személy nem viszonozza az érzelmet.

Az alfáknál szót kell említenünk egy külön kitételről: az alfa berögzült párját (ha még vagy már eleve nem az) akkor át kell változtatnia farkassá, így ő lesz a következő az öröklési rendben, kvázi alfává válik.

Továbbá a született iker vérfarkasokra is külön szabályok vonatkoznak. Alfa szülőktől származó alfa ikrek esetén az ikerpárnak egy személy fog berögzülni, sima iker farkasoknál szintén fent állhat ez a szituáció azzal a kiegészítéssel, hogy az ikerpár is lehet egymásnak rendeltetett.

Falka szerzés

Egy alfa két módon szerezhet magának falkát.Vagy fertőz egyet (ebbe az esetbe bele kell érteni, a beleegyezéses átváltoztatást, illetve az akarat ellenit is) vagy egy alfa nélküli falkát az akarata alá hajthat (megint csak beleegyezéssel vagy anélkül).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadasztekercsek.blog.hu/api/trackback/id/tr5914919618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása